Prijzen Ventilatiesysteem - Rcotec thumbnail

Prijzen Ventilatiesysteem - Rcotec

Published Jan 02, 22
6 min read

Bereken Koelvermogen - Welke Airco Heb Ik Nodig? - Rcotec

Rcotec - Offerte Airco - Installatie - Onderhoud Sinds 1991 HVAC Specialist van BeNeLux & Frankrijk

R-Cotec

Slekkenstraat 4, 9120 Beveren
+3232304624
hvac installateurs Puurs

De hedendaagse airco-installaties zijn trouwens zeer stil. Er is dus geen sprake meer van het gekende, lastige gezoem dat we kennen van de oudere modellen. Welk types van airco-installaties bestaan er? Er bestaan veel verschillende uitvoeringen en modellen van airco’s. Bij uw keuze voor de meest geschikte airco laat u zich dus beter bijstaan door een specialist met kennis van zaken.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de mobiele (monoblock) en vaste airco’s. Een kunt u eenvoudig verplaatsen. Hierbij wordt de warme binnenlucht afgevoerd naar buiten, via een buis. Mobiele airco’s zijn dikwijls tijdelijke en energieverslindende oplossingen, waarbij u moet inleveren op comfort. Split airco-systemen of lucht-lucht warmtepompen zijn en bestaan uit een binnen- en een buitenunit, die met elkaar zijn verbonden.

De warmte van binnen wordt dan via koeltechnische leidingen naar buiten geleid. Dit type van airconditioning heeft als bijkomend voordeel dat ze zowel kunnen instaan voor verkoeling als voor verwarming, door eenvoudigweg de koelcyclus om te draaien. Een warmtepomp is bovendien erg energie-efficiënt, zodat u bespaart op uw energiekosten. Welk type airco past bij mijn woning? Om te bepalen welke airco voor u ideaal is, moet u rekening houden met verschillende zaken: de grootte en functie van de kamer(s), de oriëntatie en isolatiegraad van uw woning, maar ook uw comforteisen spelen mee.

Airco Dimensioneren: Waarop Letten En Hoe Best Berekenen? - Rcotec

Wat zijn de prijzen van airconditioning? Diverse factoren bepalen de prijs van een aircosysteem. Wilt u een airco alleen gebruiken om te koelen, of ook om te verwarmen? Het van een lucht-luchtwarmtepomp zal een weerslag hebben op de prijs, net zoals het . Hoe het toestel, hoe hoger hun aankoopprijs.

Op langere termijn bent u vaak beter af door te investeren in een performanter toestel. De aankoopprijs van een toestel ligt dan wel hoger, maar hetzelfde geldt voor het rendement ervan. U bespaart dus op uw energiekosten.

Een airco met buitenunit (of split airco) bestaat steeds uit 2 onderdelen: een buitenunit en 1 of meerdere binnenunits. De grote voordelen van dit type aircosystemen zijn de compacte en stille binnenunits en de mogelijkheid om meerdere binnenunits aan te sluiten op 1 buitenunit. Alles over de mogelijkheden en prijs van airco’s met buitenunit lees je hier.

Kosten Airco Plaatsen - Kostenoverzicht 2021 - Rcotec

Vaste airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit (single split airco) In geval van een vaste airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit spreken we van een single split airco. Gezien ze maar 1 binnenunit hebben, kunnen ze (sommige toestellen kunnen zowel koelen als verwarmen). Voor de binnenunit zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk: of je laat hem inbouwen voor een strakke vormgeving of je kiest voor een opbouwmodel met vloer-, wand- of plafondbevestiging.

: een single split airco kan je achteraf nog altijd uitbreiden naar een multisplit airco (zie hieronder) zonder dat je de airco buitenunit moet veranderen. 2. Vaste airco met 1 buitenunit en meerder binnenunits (multisplit airco) Een vaste airco met 1 buitenunit en meerdere binnenunits noemen we multisplit airco. Het grootste verschil met de single split airco is dat je (door de meerdere binnenunits).

Hvac Installateurs KaprijkeHvac Installateurs Moerbeke


Het vermogen, uitzicht, de grootte, … van de binnenunits onderling kan verschillen zodat ze perfect afgestemd zijn op de ruimte die ze moeten koelen of verwarmen. De airco buitenunit kan bovendien alle binnenunits synchroon aansturen (zodat het overal in huis even koel is) of elke binnenunit apart afstellen. Wel moeten alle binnenunits hetzelfde doen: allemaal koelen of allemaal verwarmen.

Ac Prijzen - Airconditioning Installatie - Rcotec

500 – 3. 000 (+ € 800 à 1. 000 per bijkomende binnenunit) (incl. btw en montage). Ontvang offertes op maat. SOORT 2: mobiele airco met buitenunit Mobiele airco’s zoals wij ze kennen zijn meestal modellen zonder buitenunit (mobiele monoblock airco), waarbij de afvoer van warme lucht gebeurt via een afvoerslang die via het raam of een deur naar buiten loopt.

Hoewel ze niet zo vaak voorkomen, bestaan er tegenwoordig ook mobiele airco’s die niet werken met zo’n rechtstreekse afvoerslang, maar een afzonderlijke buitenunit hebben. Hierdoor werken ze iets efficiënter. Wel staan de binnen- en buitenunit met elkaar in verbinding via een leiding, waardoor je nog steeds een raam of deur moet laten openstaan.

Het heeft niet alleen een groter koelvermogen, een vast aircosysteem werkt ook efficiënter (er hoeft geen raam/deur open te staan waardoor warme lucht terug naar binnen kan). Bovendien zijn er bij een vaste airco met buitenunit veel meer mogelijkheden op vlak van extra functies (vb. smartphone bediening) en design. Bij mobiele airco’s is de keuze meestal beperkt tot standaard vloermodellen.

Verbruik Airco: Wat Zijn De Airconditioning Energiekosten? - Rcotec

Airco Installateur AalterAirco Installateur Berlare


De kan je verzekeren van een correcte plaatsing en optimale werking. Is je woning ouder dan 10 jaar, dan geniet je bovendien van een verlaagd btw-tarief van 6% als je de werken laat uitvoeren door een vakman. : vraag offertes aan bij meerdere installateurs. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook modellen, merken, adviezen, voorgestelde vermogens, … vergelijken.

Voordelen lawaaierige onderdelen zoals de compressor, condensor, … zitten in de airco buitenunit. Daardoor maken de binnenunits niet alleen minder lawaai, maar zijn ze ook compact. De binnenunits vallen zo minder op en je verliest binnen minder plaats. (niet bij mobiele variant): aan de buitenunit kan je meerdere binnenunits koppelen waardoor je meerdere ruimtes kan koelen of verwarmen.Nadelen t: de buitenunit moet je, zoals de naam het zegt, aan de buitenzijde van je woning, kantoor, … plaatsen. Hierdoor verlies je niet alleen plaats buiten, het heeft ook een invloed op de look van je pand/tuin. TIP: voorzie de airco buitenunit van een omkasting. Zo valt hij minder op en wordt ook het geluid meer tegengehouden.

Wat Is De Kostprijs Van Een Ventilatiesysteem D In 2022 - Rcotec

Airco Bedrijf Erpe-PereHvac Installateurs Zingem


Dat heeft vanzelfsprekend ook een invloed op de kostprijs. Alternatief: airco zonder buitenunit Naast airco’s met een buitenunit, bestaan er ook airco’s zonder buitenunit. We kennen dit type ook als de monoblock airco. Het voordeel van deze aircosystemen is dat je buiten geen plaats moet voorzien voor de airco buitenunit.

Doordat er geen airco units aan elkaar gekoppeld moet worden, is de plaatsing niet zo complex. Airco’s zonder buitenunit zijn daardoor doorgaans ook iets goedkoper. Het nadeel is dan weer dat er binnen in huis iets meer lawaai is omdat alle onderdelen van de airco zich in de binnenunit bevinden.

Ook bij een airco zonder buitenunit kan je kiezen voor een vast of mobiel toestel. Alles over de mogelijkheden, eigenschappen en prijs lees je in dit artikel.